Watersportcentrum Uitgeest is te vinden aan het Uitgeestermeer; dicht bij de A9 en eenvoudig te bereiken vanaf vliegveld Schiphol. De locatie is centraal gelegen en bevindt zich toch middenin het groen. Verschillende stranden en steden liggen binnen bereik van Watersportcentrum Uitgeest, terwijl je toch geniet van een rustige en mooie omgeving. Ben je benieuwd welke uitstapjes je kunt ondernemen vanaf ons terrein? Klik dan op de plusjes hieronder om meer te lezen over de omgeving!

Uitgeest: pittoresk dorp met een karakteristiek centrum

Het pittoreske dorp Uitgeest biedt een gezellig centrum met verschillende winkels en horecagelegenheden. Bezoek zomerdag bijvoorbeeld de ijswinkel of plof neer op het terras voor het gemeentehuis. Kenmerkend voor Uitgeest zijn de karakteristieke bouwwerken zoals de molens en het Regthuys, waar jaarlijks vele trouwerijen plaatsvinden. In Uitgeest is het openluchtzwembad De Zien te vinden, dat gedurende het hele jaar activiteiten organiseert. Het zwembad zelf is te gebruiken van eind april tot en met september. Kijk voor meer informatie op de website van Openluchtzwembad De Zien. Naast het zwembad ligt Hertenpark Uitgeest, dat op verschillende momenten te bezoeken is. Bekijk de Facebookpagina voor een indruk van het park. Op de grens van Uitgeest en Krommenie ligt Fort aan den Ham: één van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Fort aan de Ham of vraag het aan Mike Hopman van Lekker aan de Haven, waar het VVV-agentschap te vinden is.

Wil je meer weten over de mogelijkheden in Uitgeest en de regio? Vraag het gerust aan het VVV-agentschap bij Lekker aan de Haven!

Bezoek website

Ontdek het Uitgeestermeer vanaf of langs het water

Op en rondom het sfeervolle Uitgeester- en Alkmaardermeer kunnen jonge en oudere bezoekers actieve en ontspannende activiteiten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan zeilen, varen, fietsen, wandelen en kanoën. Wanneer je kiest voor het laatste, dan zijn er verschillende routes die je kunt verkennen. Bijvoorbeeld langs de Broekermolen, langs veeneiland de Dijkerhemme of langs Busch en Dam. De verschillende routes die je kunt zeilen, varen, fietsen, wandelen en kanoën zijn op te vragen bij het VVV-agentschap bij Lekker aan de Haven. Overweeg bijvoorbeeld de Pontjesroute; als fietser steek je vier keer het water over met een pont, waarvan je er twee zelf kunt bedienen!

Strand, zee en duinen binnen handbereik

Heemskerk en Bakkum bieden een bosrijk duinreservaat en een mooi strand. In de idyllische duinen van Bakkum zijn verschillende films opgenomen, zoals ‘De Storm’ en ‘Terug naar de Kust’. Aan het begin van de duinen van Castricum aan Zee is bezoekerscentrum De Hoep te vinden. Hier ontdek je alles over de flora en fauna van het duingebied. Vooral erg leuk voor kinderen! De stranden van Heemskerk, Castricum en Bakkum zijn vanaf Watersportcentrum Uitgeest makkelijk te bereiken met de fiets.

Op een archeologische ontdekkingstocht bij Huis van Hilde

Het Huis van Hilde in Castricum neemt jou mee op een archeologische ontdekkingstocht door de omgeving. Het huis is vernoemd naar het gereconstrueerde meisje ‘Hilde’, dat in de dorpskern van Castricum werd ontdekt. Ook met het jongetje van Uitgeest, Aak, kun je hier kennismaken. Mocht je Castricum bezoeken, fiets dan ook door het centrum voor een indruk van de eeuwenoude hervormde kerk, de jachtopzienerswoning ‘Kijk-Uit’ en typische Noord-Hollandse (stolp)boerderijen.

Historie rondom het gemaal en de molens in Akersloot

Akersloot is het dorp naast Uitgeest, waar het gemaal ‘Limmen 1879’ staat. Ruim een eeuw geleden hield dit gemaal de polder droog. Tegenwoordig is het een expositieruimte voor wisselende tentoonstellingen. Kijk voor meer informatie op de website van Museumgemaal 1879. Vergeet vooral niet de Noordermolen en korenmolen De Oude Knegt te bezoeken. De laatste molen kun je op afspraak bezichtigen. Je kunt hier direct ambachtelijk gemalen meel kopen.

Bloemendagen in Limmen: de magie van bollen

Limmen is de kern van de bollenteelt in Noord-Kennemerland. Eén keer per jaar wordt het dorp omgetoverd tot een waar bloemenfestijn. Ongeveer zeventig bloemenmozaïeken kunnen dan worden bewonderd via twee bewegwijzerde wandelroutes. Deze mozaïeken zijn gemaakt door de bewoners van Limmen. Kijk voor meer informatie op de website van Bloemendagen Limmen.

Ben je geïnteresseerd in strandjutten? Of wil je meer weten over bierbrouwen? Deze en andere musea zijn te vinden in de buurt van Uitgeest! Bezoek de website van Laag Holland deze staat vol met leuke weetjes of neem contact met ons op.

Contact opnemen

© Copyright 2022 - Watersportcentrum Uitgeest.